Hal gyömbérmártásban

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hal gyömbérmártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os dévérkeszeg
vagy
1 db 100 dkg-os sügér
8 dkg liszt
igény szerint hideg víz
A díszítéshez:
1 szál újhagyma
ízlés szerint piros, friss chilipaprika
ízlés szerint korianderzöld
A mártáshoz:
6 evőkanál savanyított gyömbér
½ teáskanál kukoricaliszt
4 evőkanál rizsecet
6 db szárított fekete gomba
1 evőkanál sötét szójaszósz
6 evőkanál barna cukor
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A gombát meleg vízbe áztatjuk. A hal uszonyát levágjuk és a halat lepikkelyezzük (1. kép), megtisztítjuk. megmossuk, megtöröljük. Mindkét oldalon átlósan bevagdossuk (2. kép).

2. Összekeverjük a lisztet és a kukoricalisztet, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A halat a palacsintatésztába mártjuk (3. kép), és bő, forró olajban kisütjük. Sütés közben megfordítjuk. Akkor jó, ha a húsát villával a legvastagabb ponton is könnyen leválaszthatjuk a gerincről. A megsült halat nagyméretű tálra helyezzük.

3. A mártás készítéséhez a gombát leszűrjük. A kalapokat vékony csíkokra vágjuk (4. kép). A savanyított gyömbért vékony csíkokra vágjuk. A mártás hozzávalóit lábosban összemelegítjük, és állandóan kevergetve összefőzzük.

4. A mártást a halra öntjük, chilipaprikával, újhagymával és korianderzölddel díszítjük.

Hal gyömbérmártásban Hal gyömbérmártásban Hal gyömbérmártásban Hal gyömbérmártásban
Ha rizsecet nem kapható, annyi sima ecetet vagy borecetet használjunk, amennyivel ellensúlyozhatjuk a cukor mennyiségét. Az ételnek jellegzetes édes-savanyú íze legyen.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Hal gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Hal gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
hírlevél