Fokhagymás rák csípős mártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fokhagymás rák csípős mártásban
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg nyers garnélarák
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
1 db piros, friss chilipaprika
3 evőkanál víz
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csokor thai bazsalikom
1 teáskanál kukoricaliszt
1 fej hagyma
2 evőkanál reszelt gyömbér
6 dkg bambuszrügy
2 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk (1. kép), a farokrészt érintetlenül hagyjuk. A hát közepén mélyen bevágva kivesszük a fekete eret, majd a húst széthajtogatjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk.

3. Megforrósított olajon, erős tűzön állandóan kevergetve puhára pároljuk a hagymát (2. kép), a fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kimagozott, felszeletelt chilipaprikát. Hozzáadjuk a rákot, és rózsaszínűre sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt bambuszrügyet, és átforrósítjuk (3. kép).

4. Az édes chilimártást összekeverjük a halmártással, 3 evőkanál vízzel és a kukoricaliszttel. A mártást a rákra öntjük, és folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (4. kép). Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Fokhagymás rák csípős mártásban Fokhagymás rák csípős mártásban Fokhagymás rák csípős mártásban Fokhagymás rák csípős mártásban
A gyömbért először meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük. Három vagy négy szeletet összefogva tudjuk nagyon vékonyra szeletelni.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Fokhagymás rák csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2005 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Fokhagymás rák csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
twitter