Uborkás tengeri saláta



Elkészítés:
1. A tintahalkarikákat sós vízben, 2 teáskanál citromlével ízesítve, 30 másodpercig pároljuk, majd a vízből kivesszük. Ugyanabban a lében 2 percig főzzük a halat, kivesszük, lecsepegtetjük, és apró darabkákra vágjuk (1. kép).
2. Meghámozzuk az uborkát, hosszában félbevágjuk, magját kanállal kiszedjük (2. kép). Vékony szeletekre vágjuk.
3. A zellert áttöröljük, és nagyon vékony, átlós szeletkékre vágjuk.
4. A tintahalat, a halat, az uborkát, a zellert, a főtt rákot és a kagylót nagy salátástálban összekeverjük (3. kép).
5. A többi hozzávalót, a salátalevél kivételével, kisebb tálba tesszük, a fűszereket ízlés szerint adagolva (4. kép). Az öntetet a salátára öntjük, és könnyed mozdulatokkal belekeverjük.
6. A salátalevelet a tálalótányérra tesszük, erre halmozzuk a salátát. Ha szeretjük, tört földimogyoróval díszíthetjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |