Uborkás tengeri saláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Uborkás tengeri saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db uborka
20 dkg főtt, apróhús garnélarák
20 dkg karikára vágott tintahal
2 evőkanál zöld, apróra vágott újhagyma
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 kisebb finomra vágott, kimagozott piros chilipaprika
1 szál fenyérfű
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 kis fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál halszósz
4 evőkanál citromlé
vagy
4 evőkanál zöldcitromlé
ízlés szerint kristálycukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A tintahalkarikákat sós vízben, 2 teáskanál citromlével ízesítve, 30 másodpercig pároljuk, majd a vízből kivesszük. Ugyanabban a lében 2 percig főzzük a halat, kivesszük, lecsepegtetjük, és apró darabkákra vágjuk (1. kép).

2. Meghámozzuk az uborkát, hosszában félbevágjuk, magját kanállal kiszedjük (2. kép). Vékony szeletekre vágjuk.

3. A zellert áttöröljük, és nagyon vékony, átlós szeletkékre vágjuk.

4. A tintahalat, a halat, az uborkát, a zellert, a főtt rákot és a kagylót nagy salátástálban összekeverjük (3. kép).

5. A többi hozzávalót, a salátalevél kivételével, kisebb tálba tesszük, a fűszereket ízlés szerint adagolva (4. kép). Az öntetet a salátára öntjük, és könnyed mozdulatokkal belekeverjük.

6. A salátalevelet a tálalótányérra tesszük, erre halmozzuk a salátát. Ha szeretjük, tört földimogyoróval díszíthetjük.

Uborkás tengeri saláta Uborkás tengeri saláta Uborkás tengeri saláta Uborkás tengeri saláta
A kagyló leszűrt levét lefagyaszthatjuk, és később felhasználhatjuk olyan recepteknél, amelyekhez tengeri ízekre vagy halmártásra van szükség
Uborkás tengeri saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Uborkás tengeri saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
pinterest