Sülthús saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sülthús saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg sertéssült
20 dkg főtt, tisztított garnélarák
1 szál sárgarépa
1 nagyobb csíkokra vágott újhagyma
3 evőkanál zöldcitromlé
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál földimogyoró
4 evőkanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott koriander
1 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 evőkanál apróra vágott thai bazsalikom
3 evőkanál olaj
½ db , kimagozott cseresznyepaprika
vagy
½ db piros, kimagozott chilipaprika
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A sertéssültet vékony csíkokra vágjuk (1. kép), a földimogyorót darálóban felaprítjuk.

2. Nagy tálban összekeverjük a sertéshúst, a főtt rákot, a reszelt sárgarépát, a lilahagymát és a csíkokra vágott újhagymát (2. kép).

3. A földimogyorót összekeverjük a korianderlevéllel, a mentával, a bazsalikommal és a kimagozott, apróra vágott chilipaprikával (3. kép). A keverék felét a salátára szórjuk, könnyedén belekeverjük. A halszószt és a zöldcitrom levét cukorral ízesítjük, és az öntetet is a salátába forgatjuk.

4. A salátát a tálalóedénybe halmozzuk, tálalásig fóliával letakarva, hűtőszekrényben tartjuk.

5. A vékonyra szelt hagymát és a megtisztított fokhagymát 3 evőkanál olajon ropogósra pirítjuk (4. kép).

6. A salátát meghintjük pirított hagymával, fokhagymával, a maradék fűszernövényekkel és a mogyoróval.

Sülthús saláta Sülthús saláta Sülthús saláta Sülthús saláta
Ezt a salátát marhahúsból vagy csirkehúsból is elkészíthetjük, sőt, használhatunk a sertéshús helyett párolt tintahalgyűrűket.
Sülthús saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Sülthús saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
van itthon