Ropogós édes tészta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós édes tészta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kemény tofu
20 dkg rizsmetélt
10 dkg lebőrözött csirkemellfilé
10 dkg főtt rák
2 evőkanál víz
2 db felvert tojás
2 szál újhagyma
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
10 dkg friss szójababcsíra
6 szál metélőhagyma
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál zöldcitromlé
5 teáskanál ecet
másfél evőkanál halszósz
1 teáskanál pirospaprika
2 és fél dl földimogyoró-olaj
vagy
2 és fél dl napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Wokban vagy serpenyőben megforrósítjuk az olajat. A 4 X 4 cm méretű tofut vékony szeletekre, majd metéltre vágjuk (1. kép), és az olajban ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Kivesszük és félretesszük. A rizsliszt-tésztát az olajban rövid ideig pirítjuk, míg kissé megdagad, és ropogós, fehér színű lesz (2. kép). Kivesszük és lecsepegtetjük. A visszamaradt olajból annyit leöntünk, hogy az edényben csak két evőkanálnyi maradjon.

2. Az előfőzött apró rákot, a felaprított újhagymát és a fokhagymát állandóan kevergetve 1- 2 percig pirítjuk (3. kép), majd kivesszük.

3. A tojásokat felverjük, és a serpenyőbe öntjük. Amikor kezd megszilárdulni, lapáttal felaprítjuk (4. kép). Ha teljesen megsült, kivesszük, a wokot kitöröljük.

4. A cukrot, zöldcitromlevet, ecetet, 2 evőkanál vizet és a halmártást lábosba öntjük, felforraljuk. Pirospaprikával fűszerezzük, 1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kisütött finommetéltet, és a mártásban, erős lángon 1 percig főzzük. Belekeverjük az elősütött tofut, a csirkét, rákot, újhagymát, fokhagymát és a tojást. Jól átforrósítjuk és összemelegítjük.

5. A tésztát a tálra rendezzük, az átöblített babcsírával és a kb. 5 cm-es darabokra vágott metélőhagymával díszítjük.

Ropogós édes tészta Ropogós édes tészta Ropogós édes tészta Ropogós édes tészta
Nem kell mindkét tojást az ételbe tenni. Az egyikből süthetünk vékony omlettet, melyet feltekerve vékony metéltre vágunk. A kész tésztaételt tányérra szedjük, és a tetejét megszórjuk az omlettdarabkákkal.
Ropogós édes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Ropogós édes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
könyvek