Ropogós édes tészta



Elkészítés:
1. Wokban vagy serpenyőben megforrósítjuk az olajat. A 4 X 4 cm méretű tofut vékony szeletekre, majd metéltre vágjuk (1. kép), és az olajban ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Kivesszük és félretesszük. A rizsliszt-tésztát az olajban rövid ideig pirítjuk, míg kissé megdagad, és ropogós, fehér színű lesz (2. kép). Kivesszük és lecsepegtetjük. A visszamaradt olajból annyit leöntünk, hogy az edényben csak két evőkanálnyi maradjon.
2. Az előfőzött apró rákot, a felaprított újhagymát és a fokhagymát állandóan kevergetve 1- 2 percig pirítjuk (3. kép), majd kivesszük.
3. A tojásokat felverjük, és a serpenyőbe öntjük. Amikor kezd megszilárdulni, lapáttal felaprítjuk (4. kép). Ha teljesen megsült, kivesszük, a wokot kitöröljük.
4. A cukrot, zöldcitromlevet, ecetet, 2 evőkanál vizet és a halmártást lábosba öntjük, felforraljuk. Pirospaprikával fűszerezzük, 1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kisütött finommetéltet, és a mártásban, erős lángon 1 percig főzzük. Belekeverjük az elősütött tofut, a csirkét, rákot, újhagymát, fokhagymát és a tojást. Jól átforrósítjuk és összemelegítjük.
5. A tésztát a tálra rendezzük, az átöblített babcsírával és a kb. 5 cm-es darabokra vágott metélőhagymával díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |