Arany batyuk

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Arany batyuk
Adag: 6-8 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 db készen vásárolt wontontésztalap
5 db konzerv vízigesztenye
1 szál újhagyma
3 teáskanál halszósz
vagy
3 teáskanál világos szójaszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint csípős chiliszósz
vagy
ízlés szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. Az újhagymát és a vízigesztenyét turmixgépben apróra vágjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a szójaszószt, és közepesen sima masszává turmixoljuk.

2. Vékony kenőecsetet (kenőtollat) vízbe mártunk, és megnedvesítjük a wontonlapok közepét (1. kép).

3. A lapok közepére helyezzük a kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy kevés megnedvesített terület üresen maradjon (2. kép).

4. A tészta széleit összefogjuk, a megnedvesített területnél összenyomjuk (3. kép), a tetejét szépen kihajtogatjuk. Az előkészített batyukat lisztezett tálra helyezzük.

5. Felforrósítjuk az olajat, majd a tüzet mérsékelve, a batyukat aranysárgára sütjük.

6. A kisült batyukat nedvszívó papírral letakart rácsra szedjük (4. kép).

7. Forrón, édes vagy csípős chilimártással tálaljuk.

Arany batyuk Arany batyuk Arany batyuk Arany batyuk
A vízigesztenyét (sulymot) legkönnyebb konzerv változatában beszerezni. A konzervben egészben vagy szeletben is lehet a zöldség. Felbontás után vízben még egy hétig eláll, de fontos, hogy a vizet naponta cseréljük. A pirított zöldségeknek, tésztáknak, ízletes töltelékeknek enyhe édes ízt és ropogós állagot kölcsönöz.
A wontonlap frissen gyúrt tésztával helyettesíthető.
Arany batyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2173 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Arany batyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj