Rákhúsos dip
Rákhúsos mártogatós
Mártások | Rákhúsos mártogató receptek
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
ízlés szerint fehér bors
A tálaláshoz:
igény szerint darabolt vegyes zöldség
Elkészítés:
1. Villával egyenletes darabokra törjük a rákhúst (1. kép).
2. A rákhúst kókusztejjel és sóval ízesítve 5 percig főzzük (2. kép).
3. A zöldpaprikát kimagozzuk (3. kép), felaprítjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz, és kihűtjük.
4. A zöldségeket kb. 4 cm széles, hosszúkás darabokra vágjuk (4. kép).
5. A dipet két kis tálkába tesszük, és a feldarabolt zöldségekkel (sárgarépa, paprika, zeller, újhagyma, uborka, kafiol- és brokkolirózsa) kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A kókusztejet mindig óvatosan kell főzni, mert a hirtelen forrástól összemehet. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük.