Rákhúsos dip

Rákhúsos mártogatós

| Rákhúsos mártogató receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Rákhúsos dip
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
30 dkg friss rákhús
vagy
30 dkg mélyhűtött rákhús
1 db erős, hegyes zöldpaprika
2 szál finomra vágott újhagyma
2 dl sűrű konzerv kókusztej
1 evőkanál citromlé
¼ teáskanál
2 evőkanál mentalevél
vagy
2 evőkanál finomra vágott koriander
ízlés szerint fehér bors
A tálaláshoz:
igény szerint darabolt vegyes zöldség

Elkészítés:

1. Villával egyenletes darabokra törjük a rákhúst (1. kép).

2. A rákhúst kókusztejjel és sóval ízesítve 5 percig főzzük (2. kép).

3. A zöldpaprikát kimagozzuk (3. kép), felaprítjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz, és kihűtjük.

4. A zöldségeket kb. 4 cm széles, hosszúkás darabokra vágjuk (4. kép).

5. A dipet két kis tálkába tesszük, és a feldarabolt zöldségekkel (sárgarépa, paprika, zeller, újhagyma, uborka, kafiol- és brokkolirózsa) kínáljuk.

Rákhúsos dip Rákhúsos dip Rákhúsos dip Rákhúsos dip
A kókusztejet mindig óvatosan kell főzni, mert a hirtelen forrástól összemehet. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük.
Rákhúsos dip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Rákhúsos dip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
google+