Csirkenyársak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkenyársak
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál halszósz
12 dkg darabolt földimogyoróvaj
2 dl sűrű kókusztej
1 teáskanál darabolt fenyérfű
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna cukor
másfél evőkanál édes chiliszósz
3 evőkanál napraforgóolaj
vagy
3 evőkanál földimogyoró-olaj
A bambusznyárshoz:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csirkehúst vékonyan felszeleteljük, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. kép). A csirkehús darabokat beolajozott bambusznyársakra vagy hurkapálcikákra húzzuk (2. kép), és lapos tányérba tesszük.

2. Turmixgépben sima masszává keverjük a fokhagymát, a félbevágott hagymát, a barnacukor és a halmártás felét. Hideg vízzel hígítjuk, és a csirkére öntjük (3. kép). A bepácolt nyársakat fóliával lefedjük, és 3-4 óráig állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk.

3. A maradék hozzávalókból kis serpenyőben, közepes lángon krémes mártást főzünk (4. kép).

4. A nyársakat megkenjük olajjal, és faszénparázson vagy grillsütőben pirosra sütjük. Sütés közben többször meg kell forgatni, hogy a hús jól átsüljön. Szükség szerint többször is megkenhetjük olajjal.

5. A nyársakat nagy, kerek tálra rendezzük úgy, hogy a mártással teli kis tál a közepére kerüljön.

Csirkenyársak Csirkenyársak Csirkenyársak Csirkenyársak
A bambusznyársakat használat előtt célszerű hideg vízbe áztatni, nehogy megégjenek sütés közben.
Csirkenyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Csirkenyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
tippek, fortélyok