Fasírtgolyók mogyorómártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fasírtgolyók mogyorómártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál darabolt földimogyoróvaj
1 evőkanál barna cukor
4 evőkanál halszósz
1 és ⅓ dl sűrű kókusztej
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 teáskanál apróra vágott bazsalikom
1 db piros chilipaprika
A sütéshez:
2 dl olaj

Elkészítés:

1. A sertéshúst összekeverjük a felaprított korianderlevél, a fokhagyma és a halszósz felével. Sima péppé gyúrjuk (1. kép), és vizes kézzel diónyi golyócskákat formázunk belőle (2. kép).

2. A húsgolyókat forró olajban kb. 5 perc alatt pirosra sütjük (3. kép), majd az olajból kivéve melegen tartjuk.

3. Másik serpenyőben 2 evőkanálnyi olajat forrósítunk. 1 percig pirítjuk a fokhagymát a chilipaprikával és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a maradék korianderzöldet, a halmártást, a földimogyoróvajat, a barnacukrot és a kókusztejet (4. kép). Közepes lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd felaprított bazsalikommal ízesítjük.

4. A fasírtgolyókba fogvájót szúrunk, és tányérra rendezzük úgy, hogy a közepére, kis tálkában, a mogyorómártás kerüljön.

Fasírtgolyók mogyorómártással Fasírtgolyók mogyorómártással Fasírtgolyók mogyorómártással Fasírtgolyók mogyorómártással
A thai konyha előszeretettel használja a koriandert. A vékony, krémszínű gyökeret, a zöld levelet és a szárat egyaránt alkalmazzák a különféle curryk, erős ízű mártások alapanyagaként. Jellegzetes ízét nem mindenki szereti, ezért kívánság szerint elhagyható.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fasírtgolyók mogyorómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Fasírtgolyók mogyorómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
könyvek