Fasírtgolyók mogyorómártással



Elkészítés:
1. A sertéshúst összekeverjük a felaprított korianderlevél, a fokhagyma és a halszósz felével. Sima péppé gyúrjuk (1. kép), és vizes kézzel diónyi golyócskákat formázunk belőle (2. kép).
2. A húsgolyókat forró olajban kb. 5 perc alatt pirosra sütjük (3. kép), majd az olajból kivéve melegen tartjuk.
3. Másik serpenyőben 2 evőkanálnyi olajat forrósítunk. 1 percig pirítjuk a fokhagymát a chilipaprikával és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a maradék korianderzöldet, a halmártást, a földimogyoróvajat, a barnacukrot és a kókusztejet (4. kép). Közepes lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd felaprított bazsalikommal ízesítjük.
4. A fasírtgolyókba fogvájót szúrunk, és tányérra rendezzük úgy, hogy a közepére, kis tálkában, a mogyorómártás kerüljön.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |