Halpogácsa

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halpogácsa
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál hideg víz
2 db zöld, szárított kaffircitromlevél
1 db 2 cm-es lemongrass
3 szelet friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
1 db hegyes zöldpaprika
8 db zöld, vastagra szeletelt ceruzabab
1 db tojás
másfél evőkanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott koriandergyökér
vagy
1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A kaffir zöldcitromleveleket beáztatjuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk, középső, kemény erét kivágjuk.

2. Összeturmixoljuk a hagymát, a gyömbért, a koriandert, a fokhagymát, a lemongrasst és az erős paprikát.

3. A halfilét kockára vágjuk, és turmixgépben sima péppé keverjük (1. kép). Beleteszünk 3-5 evőkanál hideg vizet, hozzáadjuk a tojást és a halmártást, és további 20 másodpercig turmixoljuk.

4. Beletesszük az egészen vékonyra szelt zöldbabot, a vékonyra aprított zöldcitrom leveleket 2. kép), és alaposan összekeverjük.

5. Serpenyőben vagy wokban olajat melegítünk, és a masszából egy-egy evőkanálnyi mennyiséget mindkét oldalán aranyszínűre pirítunk (3. kép).

6. Az olajból kiszedve (4. kép) konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Forrón, citromgerezdekkel és petrezselyemmel díszítve, kevés párolt uborkával kínáljuk.

Halpogácsa Halpogácsa Halpogácsa Halpogácsa
A kaffir zöldcitrom leveleket legalább 15 percen keresztül kell a forró vízben áztatni. Szükség esetén helyettesíthetjük friss zöldcitrom- vagy citromlevéllel, melyet csupán egy percre mártunk forrásban lévő vízbe.
Halpogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Halpogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
tippek, fortélyok