Thai tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai tavaszi tekercs
Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg apróra vágott szójababcsíra
1 kisebb szál finomra reszelt sárgarépa
vagy
1 csomag réteslap
vagy
1 csomag mélyhűtött tavaszitekercs-lap
1 evőkanál halszósz
5 dkg finomra vágott bambuszrügy
1 evőkanál finomra vágott korianderzöld
1 db apróra vágott káposztalevél
1 szál finomra vágott újhagyma
½ teáskanál apróra vágott fokhagyma
5 dkg üvegtészta
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Ruhával letakarva felengedtetjük a mélyhűtött tavaszi tekercslapot.

2. 20 percre forró vízbe áztatjuk az üvegtésztát, majd leszűrjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk. A szárított kínai gombát is 20 percre forró vízbe áztatjuk, leszűrjük, majd a kalapokat finomra vágjuk. A szárakat más ételhez használjuk fel. A gombát és a tésztát a megtisztított, előkészített zöldségekkel és a kétszer átdarált hússal összekeverjük, hozzáöntjük a halmártást (1. kép), és egyenletesen elkeverjük.

3. Ha kis tekercseket szeretnénk készíteni, a lapokat négy kisebb négyzetre vágjuk, szétválasztjuk (2. kép), és ruhával letakarjuk. Egy adag tölteléket a lap sarkára helyezve felhajtjuk a sarkot (3. kép), majd a négyzet két oldalát is behajtva, teljesen feltekerjük (4. kép). A szélét megnedvesítjük és leragasztjuk. Ha nagyobb tekercseket akarunk készíteni, nem kell négy darabba vágni a tekercslapokat.

4. Az olajat serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk, és előre odakészítjük a konyhai törlőpapírral letakart rácsot is, amire a, tekercseket kiszedjük. Három-négy tekercset a forró olajba csúsztatunk. Ha aranysárgára sült, az előkészített rácsra szedjük.

5. A tavaszi tekercseket koriander- vagy petrezselyem ágacskával díszítve tálaljuk. Thaiföldi édes chilimártást kínálunk mellé.

Thai tavaszi tekercs Thai tavaszi tekercs Thai tavaszi tekercs Thai tavaszi tekercs
A fel nem használt tekercslapokat két fólia közé csomagolva tegyük vissza a fagyasztóba. Ha a következő felhasználásnál kissé száraz lenne, óvatosan töröljük át nedves ruhával.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Thai tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
Thai tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai ízek Thai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerek még összetettebbé teszik a curryk ízét, és az egzotikus thaiföldi gyömbér - kha -, a citromfű meg a... bővebben...
recept beküldése