Édes-savanyú vadhús

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú vadhús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál világos szójaszósz
23 dkg lecsepegtetett ananászkonzerv
35 dkg sovány őzhús
vagy
35 dkg sovány szarvashús
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 darabka 3 cm-es, apróra vágott gyömbér
1 csomó újhagyma
3 dkg szójacsíra
10 dkg bébikukorica
10 dkg héjas, zsenge zöldborsó
2 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál olaj
2 kávéskanál világos méz
A tálaláshoz:
kevés világos szójaszósz
Köretként:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a borsót, a kukoricát, az újhagymát meg a paprikát. E két utóbbit 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

2. Vékony csíkokra vágjuk a húst (1. kép). Nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, és kevergetve 5 percig pirítjuk benne a húst a fokhagymával meg a gyömbérrel (2. kép).

3. Hozzáadjuk az 1. lépésben előkészített zöldségeket, és aláöntjük a szójaszószt, a sherryt, az ecetet meg a mézet. Összedolgozzuk és erős tűzön, kevergetve, még 5 percig pirítjuk.

4. Végül óvatosan belekeverjük az ananászt meg a szójababcsírát (3. kép), és kicsit átmelegítjük (2 perc). Friss főtt rizst és külön tálkában szójaszószt kínálunk hozzá.

Édes-savanyú vadhús Édes-savanyú vadhús Édes-savanyú vadhús
Tésztával gazdagítva gyors és egészséges egytálételt kapunk. Ehhez 5 dkg tojás alapú száraztésztát 3-4 perc alatt vízben kifőzünk, majd a 4. lépésben az ananásszal együtt a húshoz adunk. Ezután még 2 evőkanál szójaszósszal lazítjuk az ételt. A rizst természetesen elhagyjuk.
Egy adag: 174 kcal (728 kJ), zsírtartalma 0,19 dkg.
Édes-savanyú vadhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Édes-savanyú vadhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
facebook