Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka 2 cm-es gyömbér
1 kávéskanál chilipaprika
4 szelet 10 dkg-os vesepecsenye
vagy
4 szelet 10 dkg-os marha laposhátszín
vagy
4 szelet 10 dkg-os marhafelsál
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál gyömbérbor
1 kávéskanál olaj
A díszítéshez:
1 db csíkokra vágott piros chilipaprika
A relish-hez:
23 dkg friss ananász
2 evőkanál világos szójaszósz
1 darabka apróra vágott gyömbér
A tálaláshoz:
2 szál Julienre vágott újhagyma
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. Húsverővel kb. 1 cm vastagra verjük a húst (1. kép). Mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk.

2. A gyömbérborban elkeverjük a finomra vágott gyömbért, a fokhagymát meg a chilit. Bekenjük vele a húsokat, és lefedve 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. A meghámozott ananászt apróra felkockázzuk. A relish-hez való chilit és paprikát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a szójával és a gyömbérrel az ananászhoz vegyítjük (2. kép). Lefedve hideg helyen pihentetjük.

4. Egy serpenyőt bekenünk olajjal, majd megforrósítjuk. Beletesszük és kicsit odanyomjuk a páclétől lecsepegtetett hússzeleteket (3. kép), majd visszavesszük a hőt, és minden oldalon 5 percig sütjük.

5. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a zsírcseppeket a húsról. Chilicsíkokkal díszítjük, zöldhagymával, relish-sel, főtt tésztával tálaljuk.

Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.
Egy adag: 191 kcal (799 kJ), zsírtartalma 0,51 dkg.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Gyömbéres marhasült ananásszal és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
twitter