Pácolt sertésszelet paprikával



Elkészítés:
1. A zsírjától, hártyáitól megszabadított húst lapos tálba helyezzük.
2. Összevegyítjük a szójaszószt, sherryt, fűszerkeveréket, fokhagymát és gyömbért, majd ezzel a páclével megöntözzük a húst (1. kép), és legalább 60 percen át a hűtőben érleljük.
3. 190 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A páclevet leöntjük és félretesszük, a húst csepegtetőtálcás sütőrácsra helyezzük. Időnként páclével locsolgatva kb. 60 percet sütjük.
4. Közben megtisztítjuk és félbevágjuk a paprikákat. Mindegyiket 3 egyenlő, hosszanti darabra vágjuk (2. kép), sütőlemezre helyezzük, és a második 30 percre betoljuk a hús mellé a sütőbe.
5. Egy kis lábosban felolvasztjuk a cukrot a borecetben. Felforraljuk, majd 3-4 perc alatt besűrítjük.
6. A húst kivesszük a sütőből, és bekenjük a cukorsziruppal (3. kép). 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a sült paprikákkal tányérra rendezzük. Zöldhagymával megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |