Francia csokoládés sütemény

Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durvára tört étcsokoládé
15 dkg puha vaj
3 db tojás
10 dkg liszt
A sütőformához:
igény szerint liszt
igény szerint puha vaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a papírt megkenjük vajjal, megszórjuk liszttel.

2. A vajat egy tálban habosra keverjük. Egy fazekat félig töltünk vízzel, felforraljuk, és levesszük a tűzről. A jó minőségű, darabolt csokoládét hőálló tálba tesszük, és a forró vizes fazék peremére ültetjük úgy, hogy a víz ne érjen a tál aljáig. A gőz fölött a csokoládét kevergetve felolvasztjuk. A tálat levesszük a fazékról, a csokoládét lehűtjük, és belekeverjük a vajat, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral nagy keverőtálban krémesre verjük. Hozzáadjuk a csokoládét, összevegyítjük. A tojások fehérjét nagy tálban keményre felverjük, és három részletben hozzáforgatjuk a csokoládés keverékhez. A lisztet átszitáljuk, és óvatosan beledolgozzuk, amíg minden jól elkeveredik.

3. A tésztát a sütőformába töltjük, és a sütőben 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tészta közepe is megsült-e (egy vékony tűt, esetleg fogvájót, kötőtűt szúrjunk a tészta közepébe, illetve a legmagasabb részébe. Amikor kihúzzuk, nem lehet rajta tésztamorzsa). 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és amíg még meleg, megszórjuk az átszitált porcukorral.

A tartalmas és szaftos sütemény különösen akkor finom, ha melegen tálaljuk.
Francia csokoládés sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
Francia csokoládés sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
tippek, fortélyok