Angyaltorta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angyaltorta
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál víz
4 csepp vaníliaaroma
másfél teáskanál sütőpor
1 csipet
15 dkg liszt
A díszítéshez:
ízlés szerint eper
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma oldalát duplán kibéleljük sütőpapírral (lásd lejjebb), hogy 10 cm magas legyen.

2. 15 dkg cukrot elkeverünk a liszttel, és átszitáljuk. A szitálást még hatszor megismételjük, majd a keveréket félretesszük. A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy tálban keményedésig verjük. Hozzáadjuk a sót, a vizet, a sütőport, a vanília- és a keserűmandula-aromát. Amint a fehérje hólyagosodni kezd, evőkanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot. Alaposan belekeverjük, amíg feloldódik, és a fehérjemassza eléri a kellő keménységet.

3. A tojáshabhoz adjuk az átszitált lisztes-cukros keveréket, és gondosan összedolgozzuk, amíg jól elkeveredik. A tésztát a sütőformába töltjük. Egy kenőkéssel a forma aljáig körkörösen megkeverjük a tésztát, így a levegőbuborékok eltűnnek belőle.

4. A tortát a sütőben 50 percig sütjük, amíg a teteje gyenge nyomásra visszaugrik. A sütőformát fejjel lefelé sütőrácsra állítjuk, és a tortát hagyjuk teljesen kihűlni, amíg könnyedén kijön a formából. Esetleg egy késsel óvatosan leválaszthatjuk a forma oldalfaláról. Tortatálra helyezzük, megszórjuk porcukorral, és eperszemekkel díszítjük.

Ezt a tortát a gyümölcsös díszítés helyett tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval is kínálhatjuk, amiből csíkokat rajzolhatunk a tetejére. Készíthetünk rá tejszínes kávébevonatot is.
Az amerikai specialitást elkészíteni könnyű, elfogyasztani mégis szokatlan élvezet: a porhanyós-levegős tortát legjobban két villával lehet feldarabolni.
Angyaltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
Angyaltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
van itthon