Sült banán karamellöntettel



Elkészítés:
1. A karamellöntethez tegyük egy kis lábosba a hozzávalókat, és kis lángon keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik és a vaj elolvad. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 2 percig.
2. A lisztet és a sütőport öntsük egy tálba. Készítsünk mélyedést a közepébe, keverjük hozzá a tojást és a szódavizet. Keverjük csomómentesre a tésztát.
3. Az olajat egy nehéz aljú, mély lábosban forrósítsuk fel 180 °C-ra, hogy egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megpiruljon benne. A negyed banánokat forgassuk a palacsintatésztába, csepegtessük le a felesleges tésztát, és óvatosan tegyük az olajba. Süssük 2 percig, amíg aranybarna lesz, ropogós, és teljesen átforrósodik. Óvatosan vegyük ki az olajból egy szűrőkanállal. Papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat. Tartsuk melegen. Mindegyik banánt így süssük meg. Azonnal tálaljuk fagylalttal és karamellöntettel.