Epres ricottával töltött palacsinta narancslikőröntettel

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl tej
2 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
9 dkg finomliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint friss eper
vagy
ízlés szerint friss málna
vagy
ízlés szerint friss áfonya
A narancsöntethez:
2 evőkanál narancslikőr
1 ¾ dl frissen préselt/facsart narancslé
3 dkg vaj
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál kristálycukor
½ teáskanál reszelt narancshéj
A ricottatöltelékhez:
30 dkg apróra vágott eper
35 dkg túró
vagy
35 dkg ricotta sajt
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 evőkanál kristálycukor
dl tejszín
A sütéshez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A lisztet öntsük egy nagy tálba, és a közepére készítsünk mélyedést. Fokozatosan keverjük bele a felvert tojást, tojássárgáját és a tejet. Keverjük csomómentesre. Keverjük bele az olvasztott vajat. Öntsük egy kancsóba, így könnyebb lesz majd adagolni. Tegyük félre 30 percre.

2. A ricottatöltelékhez keverjük habosra a ricottát a tejszínnel, a cukorral és a vaníliaeszenciával. Forgassuk bele az epret, fedjük le, és tegyük a hűtőbe.

3. A narancsöntethez a narancshéjat, a narancslét, a cukrot és a likőrt öntsük egy kis lábosba. Egy pohárban a kukoricalisztet keverjük simára 3 evőkanál vízzel, és adjuk a narancsos keverékhez. Kis lángon főzzük 3-4 percig, amíg forrni kezd, és besűrűsödik. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük még 1 percig. Fedjük le, és tegyük félre.

4. Hevítsünk fel egy kisebb palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki vajjal. Öntsünk egy kevés palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. A felesleget öntsük vissza a kancsóba. Süssük, amíg a széle kunkorodni kezd, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

5. A palacsintákat egyenletesen kenjük meg a töltelékkel, majd hajtsuk négyrét (előbb félbe, majd ismét félbe). A tetejére csorgassuk az öntetet, málnával vagy eperrel díszítsük.

A palacsintát előre is elkészíthetjük, és lefagyasztva tárolhatjuk. Alufóliába csomagolva melegítsük fel 180 °C-os sütőben (gáz 4. fokozat).
Epres ricottával töltött palacsinta narancslikőröntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Epres ricottával töltött palacsinta narancslikőröntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
twitter