Datolyás palacsinta karamellöntettel

Adag: 3-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 és fél dkg kimagozott, apróra vágott datolya
2 és fél dl víz
3 db szétválasztott tojás
2 és fél dl tejföl
9 és fél dkg lágy barna cukor
1 teáskanál sütőpor
25 dkg finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
A karamellöntethez:
20 dkg vaj
18 és fél dkg lágy barna cukor
2 és fél dl tejszín
A sütéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint fagylalt

Elkészítés:

1. A datolyát a vízzel forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a szódabikarbónát, és hagyjuk 5 percig hűlni. Turmixgépben pürésítsük.

2. Egy nagy tálban vegyítsük el a lisztet a sütőporral és a cukorral. Keverjük hozzá a datolyapürét, és készítsünk mélyedést a közepébe.

3. Habverővel keverjük el a tojássárgáját a tejföllel, öntsük a mélyedésbe, és keverjük csomómentesre a palacsintatésztát. 15 percig pihentessük. Egy tiszta, száraz tálban verjük habbá a tojásfehérjét. Keverjünk 1 evőkanál habot a palacsintatésztába, hogy fellazuljon, majd a maradékot is forgassuk bele.

4. Hevítsünk fel egy palacsintasütőt, és vékonyan kenjük ki olvasztott vajjal vagy olajjal. Öntsünk 0,6 dl palacsintatésztát a serpenyőbe, és süssük 2-3 percig, amíg a tészta hólyagos lesz. Fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

5. Az öntethez egy lábosban közepes lángon keverjük össze a hozzávalókat, ne forraljuk fel, addig kevergessük, amíg a cukor feloldódik, majd kis lángon főzzük további 3-4 percig. A palacsintákra öntve, fagylalttal gazdagítva tálaljuk.

Datolyás palacsinta karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Datolyás palacsinta karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj