Bundázott gyümölcs aranyos dióöntettel

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl langyos víz
2 db szétválasztott tojás
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
2 és fél teáskanál sütőpor
21 és fél dkg finomliszt
A dióöntethez:
2 evőkanál pirított, apróra vágott makadámdió
23 dkg lágy barna cukor
2 teáskanál citromlé
1 és ¼ dl zsíros tejszín
12 és fél dkg vaj
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint fagylalt
vagy
ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban vegyítsük el az átszitált lisztet a sütőporral, készítsünk a közepébe mélyedést, adjuk hozzá az olajat, a cukrot, a 2 tojássárgáját és a langyos vizet. Keverjük simára és csomómentesre. Fedjük le, és 120 percre tegyük a hűtőbe. (A tojásfehérjét később keverjük a tésztához.)

2. A dióöntethez egy kis lábosban, lassú tűzön olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a cukrot, és kevergessük, amíg teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a tejszínt és a citromlét. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Keverjük hozzá a makadámdiót, és tartsuk melegen.

3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk a palacsintatésztába. Egy nagy lábosban vagy fritőzben bő olajat forrósítsunk 180 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megbarnul benne. Tegyük kis lángra. A gyümölcsdarabokat (pl.: magozott cseresznye, darabolt ananász, banán, alma-, körtecikkek) forgassuk meg a palacsintatésztában, csepegtessük le róluk a felesleget. Kis adagokban süssük meg az olajban, és konyhai papírtörlőre szedve csepegtessük le. Melegen, a dióöntettel meglocsolva kínáljuk.

Adhatunk hozzá fagylaltot vagy tejszínhabot is.

A sütésnél legyünk óvatosak, mert az olaj fröcsöghet. Ügyeljünk arra is, hogy az olaj ne hevüljön túl.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Bundázott gyümölcs aranyos dióöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Bundázott gyümölcs aranyos dióöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár