Gombás omlett

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
23 dkg vegyes gomba
3 dkg rukkola
4 kávéskanál olívaolaj
4 evőkanál frissen préselt/facsart zöldséglé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss kakukkfű
A tálaláshoz:
néhány ág friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A gombát (pl. fehér és barna csiperke-, shiitake-, laska- és rókagomba) papír törlőkendővel ledörzsöljük, ha kell, megtisztítjuk, a nagyobbakat felszeleteljük.

A paradicsomot félbevágjuk, és egy lábosban összekeverjük a gombával.

2. Hozzáadjuk a zöldséglevet és kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd mérsékelt hőfokon fedő alatt 5-6 percig puhítjuk. Kivesszük a kakukkfüvet, a gombát leszűrjük és melegen tartjuk.

3. Közben a tojások sárgáját 8 evőkanál vízzel habosra keverjük. A fehérjéket egy erre a célra használt edényben kemény habbá verjük (1. kép).

4. A sárgáját a habra öntjük és fémkanállal óvatosan beledolgozzuk, ügyelve, hogy közben ne essen össze nagyon a hab (2. kép).

5. Olajjal kikent, forró palacsintasütőben 4 adag tojáshab-omlettet sütünk (egyenként kb. 5 perc).

6. Ezután a lepényeket grillsütőben közepes hőfokon 2-3 percig átsütjük.

7. A kész omlettet előmelegített tányérra csúsztatjuk, ráhalmozzuk a gombaragut meg néhány rukkolalevelet (3. kép), és félbehajtjuk. Kakukkfűágacskával díszítjük.

Gombás omlett Gombás omlett Gombás omlett
Egy adag: 141 kcal (590 kJ), zsírtartalma 0,97 dkg.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3298 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
google+