Kókuszos palacsinta pálmacukorsziruppal

| Kókuszos palacsinta receptek
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 85 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos palacsinta pálmacukorsziruppal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókuszkrém
1 db tojás
12 és fél dkg finomliszt
A kókuszos töltelékhez:
1 és ¼ dl kókuszkrém
18 és fél dkg durvára tört pálmacukor
3 ¾ dl víz
A sütéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A tálaláshoz:
néhány szelet ananász
néhány szelet mangó

Elkészítés:

1. A töltelékhez lassú tűzön kis, vastag aljú lábosban a vízben keverjük el a pálmacukrot, és addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ekkor további 15 perc alatt kis lángon sziruposra főzzük. A kókuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1,7 dl szirupot, valamint a kókuszkrémet, és keverjük simára. A szirupos lábost tegyük vissza a tűzre, főzzük további 15 percig, amíg nagyon sűrű, ragacsos sziruppá áll össze.

2. A tésztához keverjük csomómentesre a lisztet, a tojást és a kókuszkrémet 1,25 dl vízzel. Öntsük egy kancsóba, így könnyebb lesz adagolni. Tegyük félre 30 percre.

3. Hevítsünk fel egy kisebb palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki olvasztott vajjal. Keverjük át a palacsintatésztát, öntsünk egy keveset a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. A felesleget öntsük vissza a kancsóba. Süssük, amíg a széle kunkorodni kezd, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarmára a másik oldalát is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

4. A palacsintákat töltsük meg 1-1 evőkanál kókusztöltelékkel, tekerjük fel, a végüket hajtsuk be, így nem folyik ki a töltelék. Szeletelt friss mangóval és ananásszal kínáljuk, és locsoljuk meg a maradék sziruppal.

Kókuszos palacsinta pálmacukorsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kókuszos palacsinta pálmacukorsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista