Palacsinta citromszirupos körtével

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tej
3 db kissé felvert tojás
6 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kristálycukor
½ teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
A citromszirupos körtéhez:
1 db citrom
5 db keményebb körte
3 ¾ dl víz
2 és fél dl tejföl
1 és ¼ dl citromlé
2 evőkanál méz
18 és fél dkg kristálycukor
A sütéshez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A lisztet és a sütőport szórjuk egy mély tálba, adjuk hozzá a cukrot, a közepére készítsünk mélyedést. Keverjük bele a felvert tojásokat, a tejet és a vajat. Keverjük csomómentesre, és pihentessük 30 percig.

2. A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe, vegyük ki a magházát, és szeleteljük fel. A jól megmosott citromot hámozzuk meg, a héját vágjuk vékony csíkokra. Keverjük el a cukrot és a mézet a vízben. Lassú lángon kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a citromlét, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 8 percig. Szedjük le a habját, adjuk hozzá a körteszeleteket, és pároljuk kb. 5 percig, amíg megpuhul Vegyük le a tűzről, keverjük bele a citrom héját, és hagyjuk kicsit hűlni.

3. Öntsünk 0,5 dl palacsintatésztát egy vékonyan kivajazott, felforrósított teflonserpenyőbe, és közepes lángon a palacsinta mindkét oldalát süssük meg 1-2 perc alatt. Folytassuk, amíg a tészta tart, ha kell, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze. Szűrjünk le 1,25 dl citromszirupot, keverjük el a tejföllel, ez lesz az öntet a palacsintára. Lecsepegtetett körtével kínáljuk, és citromhéjjal díszítjük.

A párolt körtét hagyhatjuk a szirupban, lefedve 2 napig a hűtőben, hogy teljesen összeérjen az íze. Felmelegítve kínáljuk.
Palacsinta citromszirupos körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Palacsinta citromszirupos körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
google+