Dinnye-eper tál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dinnye-eper tál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg apró szemű földieper
¼ db sárgadinnye
másfél dl rozébor
2 kávéskanál rózsavíz
A tálaláshoz:
ízlés szerint rózsaszirom

Elkészítés:

1. A dinnyét félbevágjuk, evőkanállal kikaparjuk a dinnyemagokat, majd nagyon vékonyan meghámozzuk a gyümölcsöt (1. kép).

2. A felszeletelt dinnyét egy tálban óvatosan elkeverjük a borral meg a rózsavízzel (2. kép), és lefedve legalább 120 percre hidegre tesszük.

3. Az eperszemeket félbevágjuk, és vigyázva, hogy ne törjük össze, a dinnyéhez adjuk (3. kép). Ezután 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a dinnye aromája érvényesüljön, jéghidegen ugyanis íztelen.

4. Tányérra szedjük és meghintjük rózsaszirommal.

Dinnye-eper tál Dinnye-eper tál Dinnye-eper tál
A rózsavíz gyógyszertárakban kapható rózsaszirompárlat.
Mindegy, hogy száraz vagy édes rosét használunk - bár minél édesebb, annál több benne a kalória.
Próbáljunk ki többféle dinnyefajtát! Némelyiknek fehéres-zöldes a húsa, a másik szinte narancssárga. Mindenesetre édes gyümölcshöz inkább száraz bor illik. Az epret is megáztathatjuk a borban.
Tálalás előtt időben vegyük ki a gyümölcstálat a hűtőből.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Dinnye-eper tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Dinnye-eper tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
cikkek