Almás-zelleres répaleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás-zelleres répaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kockára vágott sárgarépa
3 db közepes méretű desszertalma
2 szál kockára vágott szárzeller
1 fej apróra vágott vöröshagyma
10 dl frissen préselt/facsart zöldséglé
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 kávéskanál kristálycukor
¼ db citrom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint durvára vágott zellerlevél

Elkészítés:

1. A zöldséglevet egy nagy lábosban a répával, hagymával, zellerrel együtt felforraljuk (1. kép), majd fedő alatt 10 percig főzzük.

2. Közben meghámozunk két almát, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt kockára vágjuk, és a sűrített paradicsommal, a babérlevéllel és a cukorral együtt a leveshez adjuk (2. kép). Ismét felforraljuk a levest, majd mérsékelt tűznél félig lefedve 20 percig főzzük. A babérlevelet kidobjuk.

3. Kivágjuk a harmadik alma magházát, és héjastól vékony cikkekre szeljük. Citromlevet csepegtetünk rá (3. kép), és egy kis lábosban 1-2 percig pároljuk. Leszűrjük és félretesszük.

4. Az alma-répa keveréket összeturmixoljuk. Ez történhet gépben, rúdmixerrel, de fakanál segítségével szitán is áttörhetjük.

5. Igény szerint még egyszer felmelegítjük, sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített leveses csészékben almaszeletekkel és zellerlevéllel tálaljuk.

Almás-zelleres répaleves Almás-zelleres répaleves Almás-zelleres répaleves
Nem barnul meg a világos húsú gyümölcs, ha citromlevet csepegtetünk rá.
Egy adag: 150 kcal (628 kJ), zsírtartalma 0,14 dkg.
Almás-zelleres répaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1685 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Almás-zelleres répaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
bevásárlólista