Almás-zelleres répaleves



Elkészítés:
1. A zöldséglevet egy nagy lábosban a répával, hagymával, zellerrel együtt felforraljuk (1. kép), majd fedő alatt 10 percig főzzük.
2. Közben meghámozunk két almát, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt kockára vágjuk, és a sűrített paradicsommal, a babérlevéllel és a cukorral együtt a leveshez adjuk (2. kép). Ismét felforraljuk a levest, majd mérsékelt tűznél félig lefedve 20 percig főzzük. A babérlevelet kidobjuk.
3. Kivágjuk a harmadik alma magházát, és héjastól vékony cikkekre szeljük. Citromlevet csepegtetünk rá (3. kép), és egy kis lábosban 1-2 percig pároljuk. Leszűrjük és félretesszük.
4. Az alma-répa keveréket összeturmixoljuk. Ez történhet gépben, rúdmixerrel, de fakanál segítségével szitán is áttörhetjük.
5. Igény szerint még egyszer felmelegítjük, sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített leveses csészékben almaszeletekkel és zellerlevéllel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |