Marhahúsleves sulyommal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves sulyommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg főtt, szeletelt sulyom
35 dkg sovány marhafartő
vagy
35 dkg sovány marhahátszín
1 teáskanál darabolt narancshéj
1 rúd darabolt fahéj
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál narancslé
3 evőkanál paradicsompüré
18 dkg főtt rizs
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
2 evőkanál metélőhagyma
ízlés szerint csíkokra vágott narancshéj

Elkészítés:

1. A zsíros részektől gondosan megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk (1. kép), és egy nagyobb fazékba helyezzük.

2. Ráöntjük a húslét, majd hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, a szójaszószt, a sherryt, a paradicsompürét és a jól lecsöpögtetett sulyomszeleteket. Felforraljuk. A felszínén képződött habot szűrőkanállal lemerjük. Lefedve kb. 20 percig főzzük, míg megpuhul a hús.

3. Még egyszer lefölözzük a habot, kiszedjük a levesből a fahéj- és ánizsdarabokat, majd konyhai itatóssal eltávolítjuk a felületi zsírréteget (2. kép).

4. Belekeverjük a rizst (3. kép), a narancs húsát és levét, sóval, borssal ízesítjük. Átforrósítjuk (2-3 perc) és előmelegített levescsészékbe szedjük. Megszórjuk narancshéjcsíkokkal és durvára vágott metélőhagymával. Forrón tálaljuk.

Marhahúsleves sulyommal Marhahúsleves sulyommal Marhahúsleves sulyommal
Rizs nélkül ázsiai ételsorok ideális első fogása. Főételként is adhatjuk, ekkor finomra aprított zöldséget - sárgarépát, paprikát, cukkinit vagy kukoricát – főzhetünk bele.
Egy adag: 205 kcal (858 kJ), zsírtartalma 0,4 dkg.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsleves sulyommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Marhahúsleves sulyommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
könyvek