Marhahúsleves sulyommal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves sulyommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg főtt, szeletelt sulyom
35 dkg sovány marhafartő
vagy
35 dkg sovány marhahátszín
1 teáskanál darabolt narancshéj
1 rúd darabolt fahéj
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál narancslé
3 evőkanál paradicsompüré
18 dkg főtt rizs
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
2 evőkanál metélőhagyma
ízlés szerint csíkokra vágott narancshéj

Elkészítés:

1. A zsíros részektől gondosan megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk (1. kép), és egy nagyobb fazékba helyezzük.

2. Ráöntjük a húslét, majd hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, a szójaszószt, a sherryt, a paradicsompürét és a jól lecsöpögtetett sulyomszeleteket. Felforraljuk. A felszínén képződött habot szűrőkanállal lemerjük. Lefedve kb. 20 percig főzzük, míg megpuhul a hús.

3. Még egyszer lefölözzük a habot, kiszedjük a levesből a fahéj- és ánizsdarabokat, majd konyhai itatóssal eltávolítjuk a felületi zsírréteget (2. kép).

4. Belekeverjük a rizst (3. kép), a narancs húsát és levét, sóval, borssal ízesítjük. Átforrósítjuk (2-3 perc) és előmelegített levescsészékbe szedjük. Megszórjuk narancshéjcsíkokkal és durvára vágott metélőhagymával. Forrón tálaljuk.

Marhahúsleves sulyommal Marhahúsleves sulyommal Marhahúsleves sulyommal
Egy adag: 205 kcal (858 kJ), zsírtartalma 0,4 dkg.
Rizs nélkül ázsiai ételsorok ideális első fogása. Főételként is adhatjuk, ekkor finomra aprított zöldséget - sárgarépát, paprikát, cukkinit vagy kukoricát – főzhetünk bele.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsleves sulyommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 895 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Marhahúsleves sulyommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
ételfotó