Paradicsomos csicserileves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos csicserileves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy paradicsom
20 dkg rizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál Worcestershire szósz
15 dl víz
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. 2 órát főzzük, a vége felé sózzuk és hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot is.

2. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. Beletesszük a levesbe.

3. Worcester-mártással, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, darált szárított cseresznyepaprikával, extraszűz olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.

4. 5 perc alatt összefőzzük.

Paradicsomos csicserileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Paradicsomos csicserileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek