Paradicsomos csicserileves
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 45 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. 2 órát főzzük, a vége felé sózzuk és hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot is.
2. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. Beletesszük a levesbe.
3. Worcester-mártással, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, darált szárított cseresznyepaprikával, extraszűz olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.
4. 5 perc alatt összefőzzük.