Édesburgonya-leves



Elkészítés:
1. Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk.
2. A levest felforraljuk, beletesszük az édesburgonyát, majd kis lángon 15-25 percig főzzük. Kissé lehűtjük, majd összeturmixoljuk.
3. Visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a vajat, és kis lángon összemelegítjük.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.