Népmesék levese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Népmesék levese
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kelkáposzta
60 dkg apró tészta
18 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg lencse
15 dkg tarkabab
15 dkg kemény juhsajt
12 evőkanál extraszűz olívaolaj
60 dl víz
3 szál szárzeller
6 gerezd fokhagyma
3 fej hagyma
4 és fél dkg szárított vargánya gomba
15 dkg pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot és a csicseriborsót egy éjszakára, a lencsét 4 órán át hideg vízben áztatjuk.

2. Másnap 1,5 l friss vízben tesszük fel főni. 120 percig főzzük, a főzési idő vége felé sózzuk. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

3. A szárított vargányát 20 percre meleg vízben áztatjuk. Leszűrjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk, a gombát csíkokra vágjuk.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárzellert, a csíkokra vágott kelt és a gombát. 3 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a hüvelyesek főzővizével, s 30 percig főzzük.

5. Beletesszük a hüvelyeseket, a tésztát, és további 10 percig főzzük. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Népmesék levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Népmesék levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél