Népmesék levese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Népmesék levese
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kelkáposzta
50 dkg apró tészta
15 dkg húsos füstölt szalonna
25 dkg lencse
12 és fél dkg tarkabab
12 és fél dkg csicseriborsó
12 és fél dkg kemény juhsajt
10 evőkanál extraszűz olívaolaj
50 dl víz
2 és fél szál szárzeller
5 gerezd fokhagyma
2 és fél fej hagyma
3 ¾ dkg szárított vargánya gomba
12 és fél dkg pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot és a csicseriborsót egy éjszakára, a lencsét 4 órán át hideg vízben áztatjuk.

2. Másnap 1,5 l friss vízben tesszük fel főni. 120 percig főzzük, a főzési idő vége felé sózzuk. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

3. A szárított vargányát 20 percre meleg vízben áztatjuk. Leszűrjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk, a gombát csíkokra vágjuk.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárzellert, a csíkokra vágott kelt és a gombát. 3 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a hüvelyesek főzővizével, s 30 percig főzzük.

5. Beletesszük a hüvelyeseket, a tésztát, és további 10 percig főzzük. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Népmesék levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Népmesék levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+