Pórékrémleves



Elkészítés:
1. A rizst 20 dl sós vízben megfőzzük.
2. 3 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát (a fehér és a világoszöld részét). Sóval, borssal ízesítjük.
3. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel, és 15 percig főzzük.
4. Kissé kihűtjük, majd összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a lecsöpögtetett rizst is, és 5 percig főzzük.
5. Meglocsoljuk a maradék olajjal. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.