Disznóbableves rizzsel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Disznóbableves rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg friss, fejtett disznóbab
20 dkg rizs
25 dkg zöldborsó
1 db cukkini
25 dkg paradicsom
2 fej articsóka
1 nagy burgonya
1 fej hagyma
15 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
5 dkg kemény juhsajt
vagy
5 dkg kemény pecorino sajt
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A rizst 20 dl sós vízben megfőzzük.

2. Az articsókát megtisztítjuk, a külső leveleket leszedjük. Félbevágjuk, a belső, száraz szálakat kiszedjük. Az articsókaszívet hosszában vékonyan felszeleteljük.

3. 3 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kifejtett disznóbabot, a kockára vágott cukkinit és burgonyát, a zöldborsót és az articsókaszívet. 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot is. Sózzuk, felöntjük a vízzel, és 35 percig főzzük.

4. Belekeverjük a rizst, és kis lángon összemelegítjük.

5. Reszelt pecorino sajttal, apróra vágott petrezselyem- és bazsalikomlevelekkel meghintve kínáljuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

Disznóbableves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Disznóbableves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook