Rizses lencseleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizses lencseleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizs
20 dkg lencse
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
17 dl víz
2 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller
2 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lencsét 4 órát hideg vízben áztatjuk, majd 1,5 l friss vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és 1 szál szárzellert. 20 percig főzzük, megsózzuk, és további 10 percig főzzük.

2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a másik fej, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárzellert és az apróra vágott petrezselymet. Belekeverjük a paradicsompürét, majd felöntjük 2,5 dl vízzel. 3-4 percig főzzük, majd átöntjük a levesbe.

3. Hozzáadjuk a rizst is. Felforraljuk, és kis lángon 10-15 percig főzzük.

4. Frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Rizses lencseleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizses lencseleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó