Mulligatawny leves

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mulligatawny leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál currypor
2 evőkanál citromlé
1 nagy alma
100 dkg csirkemell
12 szem egész bors
1 teáskanál kurkuma
6 szem szegfűszeg
½ teáskanál őrölt gyömbér
6 dkg vaj
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztbe belekeverjük a kurkumát, az őrölt gyömbért és a currys fűszerkeveréket. Az így kapott fűszeres lisztbe belehempergetjük a besózott húsdarabokat.

2. Megforrósított vajon, kis lángon megsütjük. A szemes borsot és a szegfűszeget muszlinzacskóba tesszük, és szorosan összekötjük.

3. A húst áttesszük egy lábosba, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát és a fűszerzacskót is. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 50 percig főzzük. A csirkét kivesszük, és apró darabokra vágjuk. A fűszerzacskót eltávolítjuk.

4. A levest lezsírozzuk, majd visszatesszük a húsdarabokat. Citromlével ízesítjük, belekeverjük a tejszínt is, és kis lángon összemelegítjük, nem forraljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Mulligatawny leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1373 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Mulligatawny leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár