Thai sütőtökleves



Elkészítés:
1. A sütőtököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kockára vágjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a mustármagot, pattogzásig hevítjük.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott szárzellert, és a chili felét. 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rákkrémet. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 30 percig főzzük.
4. Összeturmixoljuk és visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a kókusztejet és összeforraljuk.
5. Sóval, borssal és a maradék, apróra vágott chilivel ízesítjük.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.