Csirkeleves rizzsel, indiai módra

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves rizzsel, indiai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg basmati rizs
18 dkg kukorica
6 db paradicsom
1 fej hagyma
2 szál zöldhagyma
3 evőkanál chiliszósz
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd felaprítjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a friss chilit, a hagymát és 1 szál zöldhagymát. Sima krémmé keverjük.

2. A levesben megfőzzük a nagyobb darabokra vágott csirkemellfilét és a rizst. Leszűrjük.

3. A levesbe belekeverjük a paradicsommártást és a felengedett kukoricaszemeket. Zöld chilimártással, őrölt római köménnyel, sóval és pirospaprikával fűszerezzük. 5 percig főzzük, majd beletesszük a húst és a rizst is. Kis lángon összemelegítjük.

4. A maradék, karikára vágott zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Csirkeleves rizzsel, indiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Csirkeleves rizzsel, indiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek