Csirkeleves rizzsel, indiai módra



Elkészítés:
1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd felaprítjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a friss chilit, a hagymát és 1 szál zöldhagymát. Sima krémmé keverjük.
2. A levesben megfőzzük a nagyobb darabokra vágott csirkemellfilét és a rizst. Leszűrjük.
3. A levesbe belekeverjük a paradicsommártást és a felengedett kukoricaszemeket. Zöld chilimártással, őrölt római köménnyel, sóval és pirospaprikával fűszerezzük. 5 percig főzzük, majd beletesszük a húst és a rizst is. Kis lángon összemelegítjük.
4. A maradék, karikára vágott zöldhagymával megszórva tálaljuk.
Tyúkhúsleves

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.