Bableves tönkölybúzával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bableves tönkölybúzával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg tarkabab
½ csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap kuktában, friss vízben tesszük fel főni. Sóval, babérral, fokhagymával ízesítjük. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük.

2. A babot leszűrjük. A kuktában felforraljuk a zöldségerőlevest.

3. Serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, a karikára vágott póréhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk, majd beletesszük a megforrósított zöldségerőlevesbe.

4. Beletesszük a babot is. Összeforraljuk. Hozzáadjuk a tönkölybúzát, lezárjuk a kukta fedelét és kb. 25 perc alatt megfőzzük.

5. Cseréptálban, frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Bableves tönkölybúzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1082 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Bableves tönkölybúzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista