Kukoricakrémleves rákhússal



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a lecsöpögtetett konzervkukoricát és felöntjük a levessel.
2. Felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.
3. Beletesszük a lecsöpögtetett rákot. Sóval, borssal, halszósszal ízesítjük.
4. A tojást tálkába ütjük, és lassan belecsorgatjuk a levesbe. 1 percig főzzük.
5. Pirospaprikával és apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.
Tyúkhúsleves

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.