Kukoricakrémleves rákhússal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Kukoricakrémleves rákhússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg konzerv rákhús
1 csipet pirospaprika
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál halszósz
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
7 és fél dl tyúkhúsleves
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
igény szerint friss korianderzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a lecsöpögtetett konzervkukoricát és felöntjük a levessel.

2. Felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.

3. Beletesszük a lecsöpögtetett rákot. Sóval, borssal, halszósszal ízesítjük.

4. A tojást tálkába ütjük, és lassan belecsorgatjuk a levesbe. 1 percig főzzük.

5. Pirospaprikával és apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Kukoricakrémleves rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kukoricakrémleves rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek