Zöldfűszeres bableves tésztával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres bableves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db friss zsályalevél
10 db friss bazsalikomlevél
1 ág friss rozmaring
20 dkg rövid tészta
40 dkg konzerv fehérbab
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lecsöpögtetett babot lábosba tesszük és annyi levessel öntjük fel, amennyi ellepi.

2. A maradék levesben kikeverjük a paradicsompürét, és azt is a levesbe öntjük. Felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük.

3. A leves felét robotgépben pürésítjük, majd visszaöntjük a többihez.

4. Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a csíkokra vágott szalonnát. Zsírját kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak csíkokra vágott sonkát, és ropogósra sütjük.

5. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszereket. 5 percig kevergetve pirítjuk, majd beletesszük a levesbe.

6. Összeforraljuk, beletesszük a tésztát, és megfőzzük. Cseréptálban tálaljuk, a maradék olívaolajjal meglocsolva.

7. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Zöldfűszeres bableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Zöldfűszeres bableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj