Húsleves szalonnás rozsgombóccal

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg rozskenyér
3 evőkanál víz
3 evőkanál tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál póréhagyma
1 fej hagyma
8 dkg búzaliszt
4 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rozskenyér héját levágjuk, belét összemorzsoljuk, és tálba tesszük.

2. Felaprítjuk a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a póré fehér részét. A tálba tesszük.

3. Felöntjük a tejjel és a vízzel. Kevés sóval összegyúrjuk a masszát, majd 60 percet állni hagyjuk.

4. Belekeverjük a kukoricalisztet, összegyúrjuk, és a masszából diónyi gombócokat formálunk. Lisztbe hempergetjük.

5. Gyöngyözve forró húslevesben kb. 20 percig főzzük.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2290 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése