Sajtgaluska leves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtgaluska leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
4 dkg vaj
1 db reszelt, héja citrom
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát és a reszelt parmezán sajtot tálba tesszük. Hozzáadjuk a felvert tojást. Sóval, reszelt szerecsendióval, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

2. A vajat megolvasztjuk, és a masszába keverjük. A masszát fél órát pihentetjük. Ha túl kemény lenne, kevés levessel hígítjuk, ha túl folyós, zsemlemorzsát keverünk bele.

3. A levest felforraljuk, és a tésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg fel nem jön a leves felszínére. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Sajtgaluska leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1737 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sajtgaluska leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése