Tejes galuska zöldségmártással

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb cukkini
1 és ¼ dl tej
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
1 db szárított chilipaprika
2 teáskanál sós lében eltett kapribogyó
2 db tojás
25 dkg liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A lisztet, a tojást, a tejet tálba tesszük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kemény tésztává dolgozzuk össze, majd galuskaszaggató segítségével, bő, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

2. Forró olajra szedjük és átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

3. Megforrósított olajon 7-8 percig pároljuk a kockára vágott zöldpaprikát és cukkinit. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, a fenyőmagot, a felszeletelt fekete olajbogyót, a hideg vízzel leöblített kapribogyót. Sóval, borssal, szárított chilivel, csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük.

4. További 5 percig pároljuk, majd belekeverjük a galuskát is, és összemelegítjük.

Tejes galuska zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tejes galuska zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok