Tejes galuska zöldségmártással



Elkészítés:
1. A lisztet, a tojást, a tejet tálba tesszük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kemény tésztává dolgozzuk össze, majd galuskaszaggató segítségével, bő, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
2. Forró olajra szedjük és átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
3. Megforrósított olajon 7-8 percig pároljuk a kockára vágott zöldpaprikát és cukkinit. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, a fenyőmagot, a felszeletelt fekete olajbogyót, a hideg vízzel leöblített kapribogyót. Sóval, borssal, szárított chilivel, csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük.
4. További 5 percig pároljuk, majd belekeverjük a galuskát is, és összemelegítjük.