Rántott búzadarás gnocchi



Elkészítés:
1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Beletesszük a babérlevelet és a szegfűszeggel megszúrt, egészben hagyott hagymát.
2. A tűzről levéve 20 percig állni hagyjuk. A hagymát és a babért kivesszük, a tejet ismét felforraljuk.
3. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük, megsózzuk.
4. A tűzről levéve belekeverjük a kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet.
5. A masszát kiolajozott, zsemlemorzsával behintett szögletes tálba öntjük és elterítjük. Ha kihűlt, 8 téglalapra vágjuk. Felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Citromgerezddel díszítve tálaljuk.