Rántott búzadarás gnocchi

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg búzadara
½ csokor petrezselyemzöld
1 szem szegfűszeg
10 dkg reszelt ementáli sajt
15 dkg zsemlemorzsa
1 és ¼ dl tej
1 fej hagyma
1 db tojás
5 dkg gépsonka
igény szerint citromkarika
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Beletesszük a babérlevelet és a szegfűszeggel megszúrt, egészben hagyott hagymát.

2. A tűzről levéve 20 percig állni hagyjuk. A hagymát és a babért kivesszük, a tejet ismét felforraljuk.

3. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük, megsózzuk.

4. A tűzről levéve belekeverjük a kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet.

5. A masszát kiolajozott, zsemlemorzsával behintett szögletes tálba öntjük és elterítjük. Ha kihűlt, 8 téglalapra vágjuk. Felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Citromgerezddel díszítve tálaljuk.

Rántott búzadarás gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 799 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rántott búzadarás gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár