Ricottagnocchi

Túrógombóc

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ricottagnocchi
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tehéntúró
vagy
50 dkg friss ricotta sajt
15 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg vaj
20 dkg liszt
3 db tojás
10 dkg húsos, apróra vágott füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss ricottát tálba tesszük, és fakanállal sima krémmé keverjük (ha tehéntúrót használunk, előtte átpasszírozzuk).

2. Belekeverjük a tojást, 10 dkg reszelt parmezán sajtot és az apróra vágott húsos füstölt szalonnát. Sóval, fehér borssal ízesítjük.

3. Annyi lisztet gyúrunk bele, hogy szilárd masszát kapjunk.

4. Diónyi gombócokat formálunk a túrós tésztából, majd lisztbe hempergetjük. Megforrósított vajon körös-körül megpirítjuk, majd kis lángon megsütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Ricottagnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1083 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Ricottagnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter