Búzadaragnocchi sajttal, szalonnával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Búzadaragnocchi sajttal, szalonnával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg búzadara
5 dkg vaj
20 dl tej
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Hozzáadunk 3 dkg vajat, sót, reszelt szerecsendiót. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük.

2. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és a tojássárgáját.

3. A masszát lisztezet deszkára öntjük, és 1 cm vastagon elterítjük. Ha kihűlt, olajba mártott pohárral köröket szúrunk ki belőle.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy lapos sütőformát. A tésztakorongokat szépen, tetőcserépszerűen belefektetjük. Meglocsoljuk a maradék, olvasztott vajjal és beborítjuk a morzsolt gorgonzola vagy márványsajttal.

5. 10-15 percre sütőbe toljuk. Forrón fogyasztjuk

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Búzadaragnocchi sajttal, szalonnával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Búzadaragnocchi sajttal, szalonnával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó