Búzadaragnocchi sajttal, szalonnával



Elkészítés:
1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Hozzáadunk 3 dkg vajat, sót, reszelt szerecsendiót. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük.
2. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és a tojássárgáját.
3. A masszát lisztezet deszkára öntjük, és 1 cm vastagon elterítjük. Ha kihűlt, olajba mártott pohárral köröket szúrunk ki belőle.
4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy lapos sütőformát. A tésztakorongokat szépen, tetőcserépszerűen belefektetjük. Meglocsoljuk a maradék, olvasztott vajjal és beborítjuk a morzsolt gorgonzola vagy márványsajttal.
5. 10-15 percre sütőbe toljuk. Forrón fogyasztjuk