Daragombóc húslevesben

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Daragombóc húslevesben
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
25 dkg búzadara
12 dkg reszelt parmezán sajt
4 dkg vaj
10 dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk, megsózzuk. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük. A tűzről levéve tálba tesszük és kihűtjük, időnként átkeverjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A négy sárgáját belekeverjük a daramasszába. Hozzáadjuk a vajat is.

3. A tojásfehérjét robotgéppel habbá verjük. Belevegyítjük a daramasszába. Vizezett evőkanállal diónyi adagokat vágunk ki belőle, és kézzel gombóccá formáljuk.

4. A levest felforraljuk, majd csökkentjük a lángot. Amikor gyöngyözve forr, óvatosan beleengedjük a gombócokat. 3-4 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a leves felszínére.

5. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Daragombóc húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3481 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Daragombóc húslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek