Burgonyagnocchi franciásan

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyagnocchi franciásan
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg brie sajt
¼ csokor petrezselyemzöld
4 dkg vaj
6 evőkanál tejszín
4 kisebb zsenge cukkini
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kockára vágott sajtot teflonlábosba tesszük, felöntjük a tejszínnel, és kis lángon összemelegítjük.

A fölét lehúzzuk vagy a folyékony sajtot levesszűrőn átöntjük. Belekeverjük a vaj felét és ízlés szerint frissen őrölt borsot. Melegen tartjuk.

2. A maradék vajon megpároljuk a megtisztított, karikára vágott zsenge cukkinit. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

3. Fazékban sós vizet forralunk.

4. A gnocchit adagonként kifőzzük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. A megfőtt gnocchit szűrőkanállal kiemeljük és áttesszük a sajtmártásba.

5. Kis lángon összemelegítjük, és összekeverjük a cukkinivel.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Burgonyás gnocchi

Burgonyás gnocchi
20 dkg liszt
100 dkg lisztes burgonya
ízlés szerint

1. A hámozatlan burgonyát villával megszurkáljuk, és közepesen forró (200 °C, gázsütőnél 6. fokozat) sütőben 60 percen át sütjük. Nem kell fóliába csomagolni. Ha megpuhult, kissé hűlni hagyjuk, épp csak hogy meg lehessen fogni. Még melegen lehúzzuk a héját, tálba tesszük, és burgonyatörővel áttörjük, vagy burgonyaprésen átnyomjuk.

2. A liszt kétharmadát az áttört burgonyához adjuk, és kézzel jól összedolgozzuk. Ha könnyű tésztává összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, és óvatosan tovább gyúrjuk. A gyúrás során a maradék lisztet is beledolgozzuk, de éppen csak annyit, hogy a puha, könnyű tészta ne ragadjon a kezünkhöz vagy a deszkához, ám érintésre nedves maradjon. Ennél jobban nem kell összegyúrni. A deszkát újból meglisztezzük, és egy villát lisztbe mártunk. A tészta egyötödét kézzel hosszú, egyenletes, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk, és 2 cm vastag darabkákra vágjuk.

3. A levágott darabkákat a villa belső felére tesszük, és ujjal kissé belenyomjuk, ugyanakkor ide-oda mozgatjuk. Ezáltal ovális, kissé homorú, kagylószerű formát kapunk, melynek külső felszíne bordás. A gnocchi belső felébe kis mélyedést nyomunk, ettől a gnocchi egyenletesebben puhul, és a mártást is jobban felszívja majd. Ugyanezt a műveletsort a maradék tésztával is megismételjük.

4. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben, kisebb adagokban kifőzzük a gnocchit, egyszerre 20 darabnál nem többet. 2-3 percig kell főzni; amíg a felszínre úsznak. A kifőtt gombócokat szűrőkanálra szedjük, és melegen tartjuk, amíg a többi fő.

A kiválasztott mártással leöntve, azonnal tálaljuk.

Burgonyagnocchi franciásan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Burgonyagnocchi franciásan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon