Babos gnocchi zöldségekkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Babos gnocchi zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg zellergumó
12 dkg cukkini
1 szál sárgarépa
18 dkg tehéntúró
20 dkg fehérbab
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 dkg vaj
½ dl tejszín
6 dkg zöldfűszer
1 db tojás
5 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap friss vízben puhára főzzük, összeturmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Tálba tesszük, belekeverjük az átpasszírozott tehéntúrót, a lisztet, a tojást, a sót és a borsot.

2. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott zellert, a felkarikázott cukkinit és sárgarépát. Apróra vágott zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel.

3. Fazékban sós vizet forralunk. A masszából két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és forró, olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

4. A galuskákat átöntjük a zöldségmártásos serpenyőbe, és kis lángon összemelegítjük.

Zöldfűszerek közül illik hozzá a metélőhagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű és a bazsalikom.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Babos gnocchi zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1029 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Babos gnocchi zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+