Burgonyás galuska kétsajt-mártásban

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás galuska kétsajt-mártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg gouda sajt
15 dkg fontina sajt
1 adag gnocchi
5 dkg vaj
½ dl tejszín
4 és fél dl tej
12 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt lábosban felforraljuk.

2. Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a folyadékkal, és állandó keverés mellett besűrítjük.

3. Belekeverjük a kétféle, kockára vágott sajtot. Hagyjuk elolvadni.

4. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Fazékban sós vizet forralunk. A galuskát adagonként kifőzzük. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és forró, olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

6. Előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a sajtmártást. Frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Gnocchi

Gnocchi
75 dkg burgonya
30 dkg liszt
igény szerint vaj
igény szerint

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk (1. kép).

2. Tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük (2. kép).

3. Lisztezett deszkára borítjuk és belekeverjük a liszt nagy részét. Összegyúrjuk, és mindig adunk még hozzá kevés lisztet, amennyit felvesz. A tésztának lágynak kell lennie, és csak kicsit szabad ragadnia (3. kép).

4. A tésztából egy darabot kicsippentünk és lisztezett deszkán 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk (4. kép).

5. A hengert 2,5 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán (lúdgégetészta-készítő deszkán) hosszúkás, rovátkolt gombóccá formáljuk. Deszka híján villa belső felével formázzuk (5. kép).

6 . Fazékban sós vizet forralunk. A gnocchit kisebb adagokban főzzük ki, különben szétmállik. Az első adagot - 20-24 darab - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedjük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és forró olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Burgonyás galuska kétsajt-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Burgonyás galuska kétsajt-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja