Burgonyás gnocchi füstölt sonkával

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás gnocchi füstölt sonkával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag gnocchi
½ csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
3 dkg olvasztott vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
10 dkg pecorino sajt
50 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
8 db konzerv articsókaszív
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a lecsöpögtetett konzerv articsókaszívet is.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Végül belekeverjük a kockára vágott füstölt sonkát, és kis lángon összemelegítjük.

4. Fazékban sós vizet forralunk.

5. A gnocchit adagonként kifőzzük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük.

6. A megfőtt gnocchit szűrőkanállal kiemeljük, és forró, olvasztott vajra szedjük.

7. Előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást.

8. Reszelt pecorino sajttal meghintjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Gnocchi

Gnocchi
75 dkg burgonya
30 dkg liszt
igény szerint vaj
igény szerint

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk (1. kép).

2. Tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük (2. kép).

3. Lisztezett deszkára borítjuk és belekeverjük a liszt nagy részét. Összegyúrjuk, és mindig adunk még hozzá kevés lisztet, amennyit felvesz. A tésztának lágynak kell lennie, és csak kicsit szabad ragadnia (3. kép).

4. A tésztából egy darabot kicsippentünk és lisztezett deszkán 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk (4. kép).

5. A hengert 2,5 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán (lúdgégetészta-készítő deszkán) hosszúkás, rovátkolt gombóccá formáljuk. Deszka híján villa belső felével formázzuk (5. kép).

6 . Fazékban sós vizet forralunk. A gnocchit kisebb adagokban főzzük ki, különben szétmállik. Az első adagot - 20-24 darab - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedjük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és forró olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Burgonyás gnocchi füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Burgonyás gnocchi füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+